U heeft gehoord dat u een arbeidsdeskundig onderzoek krijgt?
Waarschijnlijk heeft u al een poos klachten die het werken moeilijk maken. Misschien moet u van werk veranderen. Ik ga met u en uw werkgever onderzoeken hoe u op de best mogelijke manier kunt blijven werken. Dit doe ik door met u en uw werkgever de volgende vragen te bespreken:

  • Kunt u uw eigen werk weer of blijven doen?
  • Als dat niet zo is, welk ander werk binnen het bedrijf zou u wel kunnen doen?
  • Is er binnen het bedrijf geen werk dat past bij uw mogelijkheden? Dan adviseer ik u hoe u zo goed mogelijk ergens anders aan het werk kunt komen.

Meestal heeft uw bedrijfsarts al vóór ons gesprek een functionele mogelijkhedenlijst (FML) opgesteld. Deze lijst gebruik ik om te bekijken of de baan bij u past. Daarnaast zijn ook uw ervaring en opleiding van belang. Soms spelen ook andere zaken een rol. Bijvoorbeeld schulden of de zorg voor een familielid. We kijken dan wat er moet gebeuren om met deze zaken zo om te gaan dat u ook kunt werken.

U kunt zich voorbereiden op het arbeidsdeskundig onderzoek door u zelf de volgende vragen te stellen:

  • Wat is het grootste probleem in mijn huidige werk? En hoe kan dit worden op gelost?
  • Zijn er andere zaken die ook opgelost moeten worden?
  • Welk ander werk bij het bedrijf zou ik ook kunnen doen?
  • Als ik heel ander werk moet gaan doen, wat lijkt me dan leuk?

U wilt mijn hulp bij een probleem met uw werkgever of het UWV?
Dat kan ook! Ik help regelmatig mensen die een conflict hebben met hun werkgever, het UWV of een verzekeraar. De wet- en regelgeving rond re-integratie en arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen is erg ingewikkeld. Ik help u om uw standpunt uit te leggen en te onderbouwen. Maar ik vertel u ook wanneer u geen kans heeft om uw gelijk te krijgen. De kosten zijn voor uw rekening, maar kunnen soms vergoed worden door uw rechtsbijstandsverzekering.

Verwerking van persoonsgegevens, AVG

Voor het verlenen van mijn diensten is het noodzakelijk persoonsgegevens te verwerken. Ik verwerk zo min mogelijk gegevens en bewaar deze niet langer dan nodig is. Op verzoek kunt u de volledige privacyverklaring van Jaap van der Zwan Arbeidsdeskundige diensten ontvangen. Hiervoor kunt u mij mailen.