Als één van de eerste uitvoerders van dit nieuwe instrument kunt u bij mij terecht voor De Werkscan om werknemers regie en zelfsturing te bieden in hun loopbaan. U kunt De Werkscan aanbieden aan één werknemer die u wilt ondersteunen bij zijn loopbaanontwikkeling, maar het instrument is ook zeer geschikt bij het ondersteunen van zelfsturende teams. Ik heb De Werkscan in beide situaties al succesvol ingezet bij mijn klanten. Amstelring Wijkzorg heeft met inzet van De Werkscan de transitie naar zelfsturende teams gemaakt en is inmiddels een succesvolle organisatie in de turbulente markt van de Thuiszorg.

Naar de site van Werkscan

Motivational interviewing
De Werkscan heeft tot doel om een werknemer inzicht te geven in zijn actuele balans tussen werk, persoon, privé en belastbaarheid. De werknemer kan online een vragenlijst invullen en ontvangt direct een werkscanrapport. Het online werkscanrapport biedt een reflectie op de duurzame inzetbaarheid. Dit werkscanrapport kan aanleiding zijn voor een adviesgesprek waarin ik met behulp van de methodiek motivational interviewing de werknemer help een actieplan te formuleren om de duurzame inzetbaarheid voor een termijn van 3-5 jaar te bevorderen. Het actieplan vormt de basis voor acties door de werknemer. Vervolg acties kunnen liggen op alle aspecten van het leven, bijvoorbeeld het plannen van carrière stappen, het verbeteren van lifestyle, het onderzoeken van scholingswensen, of het verbeteren van de privé situatie. Altijd met als doel het vergroten van de duurzame inzetbaarheid.

Het grote onderscheidend vermogen van de werkscan ten opzichte van ander methodes is de nadruk die gelegd wordt op eigen regie van de werknemer en het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen situatie. Zie www.uwwerkscan.nl